~ Tarjan talli ~

Ratsastusta kaikille!

Ajankohtaista

Täältä löytyy tietoa tulevista tapahtumista, sivuston tärkeimistä päivityksistä sekä juttua tallin elämästä.

view:  full / summary

Uusi hevonen!

Posted by Emppufani on May 10, 2012 at 6:15 AM Comments comments (0)

Image and video hosting by TinyPic


Tarjan tallille saapui puolitoista viikkoa sunnuntaina 29.4. suomenhevonen nimeltään Rosinantte, tutummin Rusina. Hevosen uusi omistaja Anna, Tarja ja Helena kävivät katsomassa Rusinaa reilun viikon aiemmin Leppävirralla, ja ihastuivat isoon ja sympaattiseen ruunaan välittömästi!


Vaikka Rusina tulee Tarjan tallin naapurissa asuvan Annan omistukseen, sitä saa käyttää myös tunneilla, ja myös Helena ja Tarja saavat ratsastaa sillä välillä.


Rusina on kotiutunut puolessatoissa viikossa oikein hyvin uuteen kotitalliinsa. Parina ekana päivänä se oli hieman levoton, mutta rauhoittunut sekä ratsastaessa että hoitaessa paljon, ja sillä on jo aloittelijatkin hieman ratsastaneet kentällä. Pikkuhiljaa sen kuntoa pyritään nostamaan ja opettamaan sille koulu- ja esteratsastuksen saloja.

Surullisia uutisia

Posted by Emppufani on March 7, 2012 at 12:05 PM Comments comments (0)

Eemeli täytyi lopettaa eilen ähkyn takia. Koko päivä sitä yritettiin hoitaa, mutta illalla se meni niin huonoon kuntoon, että oli aika päästää irti.

Tallillamme on nyt siis vain kaksi hevosta. Eemelin jättämä tyhjyys on valtava.

Eemeli estevalmennuksessa ja -kisoissa

Posted by Emppufani on February 18, 2012 at 3:30 AM Comments comments (0)

Tammikuussa Helena ja Eemeli kävivät Nerkoolla Antti Jauhiaisen estevalmennuksessa. Myös Marika ja Kami olivat mukana. Valmennuksessa harjoiteltiin erityisesti vaikeita reittejä ja keskittymistä. Harjoitukset vaativat tosiaan kontrollin ylläpitoa, ja Helena sai paljon palautetta ratsastuksestaan ja uusia ideoita.
Uusiksi pitää ottaa!


Helmikuussa 11. päivä Helena ja Eemeli matkustivat jälleen Nerkoolle Kamin ja Marikan kanssa, tällä kertaa estekisoihin. Rata oli yksinkertainen (vain 7 estettä;), joten Helena päätti ilmoittautua 80:n ja 90:n cm:n luokkiin. Se kannatti, sillä Eemeli voitti kasikympin luokan ja sijoittui toiseksi ysikympissä! Kyllä Emppuvaari sai kehuja ja herkkuja. :) Kuva on kahdeksankympin palkintojenjaosta.

Terve Jetteri ja kentän aita

Posted by Emppufani on October 29, 2011 at 4:00 PM Comments comments (0)

Jetteriä on käytetty tänä syksynä jo parikin kertaa koulutunneilla, ja se liikkuu mielellään ratsastajien alla. Jalat ovat siis jo ihan kunnossa, mutta esteitä sillä ei hypätä vielä vähään aikaan. 


Tarja on rakentamassa parin ihanan ihmisen avustamana kentän ympärille uutta ja kunnollista aitaa. Ylläolevassa kuvassa näkyy yksi vahva puutolppa, mutta ohuen sähkölangan tilalle tulee paksumpi sellainen.

Uusi tuttu tuntihevonen ja valoa

Posted by Emppufani on October 3, 2011 at 5:35 AM Comments comments (0)

                           

Marikan ylläpitohevonen Kami jää meille vakituisesti, kun Marikasta tulee sen uusi omistaja! Ruunalle ollaan rakentamassa kunnollista karsinaan tyhjäksi raivattuun heinälatoon talkoovoimin. Alkusyksyn Kami asusteli Tarjan pihattorakennukseen rakentamassa ulkokarsinassa.


Koska Marika opiskelee arkiviikot Kiuruvedellä, Kamia voidaan käyttää silloin tällöin ratsastustunneilla. Jetterin jalka voi jo aika hyvin ja välillä pojalla voi jo kevyesti ratsastaa, mutta tuntikäyttöön siitä ei vielä vähään aikaan ole. Kamille siis löytyy tilausta!


Kentälle pystytettiin viime viikolla tehokkaat lamput valaisemaan. Nyt voimme rauhallisin mielin antaa talven tulla, sillä pimeässä ei tarvitse ratsastaa!

2000 kävijän raja rikki!

Posted by Emppufani on September 8, 2011 at 6:00 AM Comments comments (0)

8.9. 2011 mennessä täällä Tarjan tallin sivuilla on vierailut peräti kaksituhatta kävijää. Kovasti kiitoksia vierailijoille!

Estekilpailut ja Jetterin sairasloma

Posted by Emppufani on September 1, 2011 at 5:55 AM Comments comments (0)

 

Helena ja Eemeli kävivät rälläämässä Nerkoon ratsutallilla seuraestekisoissa 25. elokuuta. 70 cm:n luokassa Eemeli tykitti niin reippaasti ja innolla, että ratsukko pääsi 1. sijalle! Ja sinivalkoinen ruusukehan sieltä sitetn tuli kunniakierroksineen. 80 cm:ssä Eemeli pisteli yhtä väsymättömästi, mutta perusradan viimein puomi tuli valitettavasti alas Helenan sähläyksen takia. Emppu-setä antoi kuitenkin kaikkensa 110-prosenttisesti. Tämä suokkipoika ei ole vielä tullut vanhaksi! Tuomarikin antoi kovasti kehuja ulkonäöstä. (:

 

Huonoja uutisia on myös: Jetterin etusen vanha rasitusvamma alkoi oirehtia, ja se ontui pahasti viikonvaihteessa. Nyt se kärsii kävellä ja jopa ravatakin, mutta rasituksessa ontuminen pahentuu. Jetteri-parka joutuu/pääsee vähintään viikon sairaslomalle, joka voi jatkua pidempäänkin. Tällä välin ratsastustunteja voi pitää vain yhdelle kerrallaan. Toivottavasti suklaapoika paranisi pian!

Heppablogi

Posted by Emppufani on August 4, 2011 at 2:25 PM Comments comments (0)

Helena on juuri avannut uuden http://teamsuokkipojat.blogspot.com/ -blogin, joka kertoo Tarjan tallin hevosten ja Helenan päivittäisestä yhteiselosta. Tutustu ja laita rohkeasti kommenttia!

Maastoesteitä

Posted by Emppufani on July 31, 2011 at 9:59 AM Comments comments (1)

Helena ja Marika ovat rakentaneet tallin tiluksille maastoesteitä, joita pystyy hyppäämään monenlaisina erilaisina ratoina. Rata ei välttämättä saa olla kovin kauaa rauhassa, sillä pellot, joilla suurin osa esteistä sijaitsee, äestetään luultavasti elo-syyskuussa. Maastoesteradalla revittely stoppaa viimeistään syyssateisiin, kun nurmi tulee liukkaaksi ja mutaiseksi. Toivottavasti mahdollisimman moni ehtii sitä ennen testata maastoesteitä.

 

Tutustu esteisiin tarkemmin sivulla http://tarjantalli.webs.com/maastoesterata.htm

Eemeli estekisoissa

Posted by Emppufani on July 22, 2011 at 8:43 AM Comments comments (1)

 

21.7. Helena ja Eemeli matkustivat 30 km seuraestekilpailuihin Iisalmeen, Tuorilan tilalle. Mukaan lähtivät isot tukijoukot kotoa sekä hevosenhoitajaksi Emma.

 

Omaa suoritusta piti odottaa pitkään. Siinä välissä ehti tulla hurja sadekuuro, vettä tuli kuin saavista kaatamalla! Myrskyinen sade laantui hieman, kun Helena lähti verryttelemään 80 cm:n luokkaa varten. Luokassa oli yhteensä 12 osallistujaa. Eemeli veti radan vauhdilla, ja ensimmäinen osa meni puhtaasti. Radan toisessa osassa Helenalle tuli radan unohdus ja Eemeli tiputti puomin, joista tuli 8 virhepistettä. Jotenkin ihmeen kautta ratsukko kuitenkin sijoittui kolmanneksi!

 

90 cm rata jännitti, erityisesti ne isonnäköiset okserit. Kaksi ensimmäistä estettä sujuivatkin hienosti, mutta ensimmäinen kielto tuli leveälle, koivusta tehdylle okserille. Toisen kerran Eemeli kielsi vitossarjan a-osalle, ja hylätty suoritushan siitä tuli. Maneesissa Helena otti vielä pari hyppyä, jotka menivät sen verran nätisti, että heppa sai taputukset kaulalle kovasta yrityksestä.

 

Kisailta venähti niin pitkäksi, että porukka oli hevosen kanssa kotona vasta kello kymmenen jälkeen. Eemeli meni iloisena kaveriensa tykö kertomaan kuulumisensa ja sitten syömään iltakauransa.

Ratsastusnäytös Korpigallialaisissa!

Posted by Emppufani on July 12, 2011 at 12:29 PM Comments comments (0)

   

Rankan ja vaativan kenttäratsastusleirin jälkeisenä lauantaina koitti vielä yksi suuri koitos; kauan odotettu ja tarkasti suunniteltu ratsastusnäytös.

 

Jo aamulla oli kuuma, kun Jetteri käytiin hakemassa Nerkoon ratsutallilta leirin jäljiltä. Korpigallilaiset järjestettiin Korpijärven vanhalla koululla, jonka pihaan traileri parkkeerattiin. Ennen tapahtuman alkua Helena verrytteli Jetteriä sortsit rennosti jalassa ja kypärä päässä. Ilma oli niin hehkuvan lämmintä, että poika tuli ihan hikeen, ja tyttö myös.

 

Näytöksiä oli kaksi, jotka molemmat sujuivat hyvin. Toisessa esityksessä äänentoistossa oli hieman ongelmia, mutta se ei menoa haitannut! Jetteri esitti parastaan ja totteli hienosti pyyntöjä, ja Helenan ystävän Helena Tuomaisen tekemä valkoinen mekko oli erittäin hyvä. Kauaa se ei valkoisena pysynyt, Jetterin hiki ja ruohon vihreäksi värjäämä kuola sotkivat sen.

 

Jetteripoika oli näytösten välissäkin oikea esimerkkihevonen: se seisoi hyvin rauhallisesti ihmisten taputellessa ja pyöriessä ympärillä, eikä pelännyt hulinaa tai kovia ääniä herkkisluonteestaan huolimatta.

 

Kovan viikon päätteeksi Jetteri sai viileän vesipesun ja pääsi viimeinkin ystäviensä Eemelin ja Kamin seuraan.

 

 

Katso myös Satu Viemerön tekemä video youtube.comista: www.youtube.com/watch?v=nop536W29Ns

 

Ratsastustunneissa tauko ja kipeä Eemeli-setä

Posted by Emppufani on July 2, 2011 at 4:34 PM Comments comments (2)

Tarjan tallin toiminnassa tulee parin viikon tauko 3.-17. heinäkuuta, kun Helena lähtee ensin ratsastusleirille, jonka jälkeen hänen valmentajansa tulee käymään Joensuusta Varpaisjärvelle.

 

Este- ja kenttäpainotteiselle leirille Nerkoon ratsutallille lähtee vain Jetteri. Eemeli sai pari päivää sitten haavan jalkaansa, joka tulehtui, ja nyt hevonen on antibioottikuurilla. Etureisi turposi lähes kaksinkertaiseksi, mutta nyt turvotus on alkanut laskea lääkityksen ja haavan avaamisen ansiosta, jolloin märkä pääsee valumaan ulos.

 

Heinäkuun 17:n päivän jälkeen ratsastustunteja voi alkaa taas kysellä. Mukavaa kesälomaa kaikille!

Harjoitusestekilpailut - tulokset

Posted by Emppufani on June 29, 2011 at 12:35 AM Comments comments (2)

 

Ristikkoluokka

1. sija: Johanna Aaltonen - Esa-Eemeli; 0 vp, aika 1:21

2. sija: Maria Korhonen - Jetteri; 4 vp, 1.17

 

50 cm

1. sija: Marika Rauhanoksa - Kami; 0 vp, 0.46

2. sija: Maria Korhonen - Jetteri; 0 vp, 0.50

3. sija: Alma-Kaisa Voutilainen - Esa-Eemeli; 0 vp, 0.57

 

70 cm

1. sija: Henna-Riikka Ahonen - Esa-Eemeli; 0vp, 0.55

2. sija: Alma-Kaisa Voutilainen - Esa-Eemeli; 4 vp, 0.57

3. sija: Marika Rauhanoksa - Kami; 8 vp, 0.47

4. sija: Emma Ahonen - Jetteri; 8 vp, 0.53

5. sija: Helena Aaltonen - Jetteri; 12 vp, 1.16 (ilman satulaa)

 

Luokkien parhaat palkittiin.

 

Estekisat sujuivat kaikkien ratsukoiden osalta mukavasti, kaikki pysyivät selässä ja radat muistissa, vaikka osa kisaajista olikin ensikertalaisia. Puomin tiputuksia ja ohituksia tuli toki muutama. Tarjan leivonnaiset ja mehu tekivät erittäin tehokkaasti kauppansa. Kilpailut olivat niin mukava kokemus, että semmoiset järjestetään varmasti toistekin!

 

Paljon kiitoksia kilpailijoille, yleisölle ja kisatoimitsijoille! Kisaajat voivat kysellä kuvia kisoista Helenalta.

Kilpailukutsu

Posted by Emppufani on June 15, 2011 at 1:27 PM Comments comments (0)

Tervetuloa Varpaisjärvelle Tarjan tallille harraste-estekilpailuihin tiistaina 28. kesäkuuta klo 17:00 alkaen! Kilpailut ovat leikkimieliset ja erityisesti kokemattomammille kilpailijoille tarkoitetut. Paikan päällä puffet.

 

LUOKAT

Luokka 1: Puomiluokka

Luokka 2: Ristikkoluokka (30 cm)

Luokka 3: 50 cm

Luokka 4: 70 cm

 

ERITYISMÄÄRÄYKSET:

1. Kisat ovat harjoituskilpailut, joten et tarvitse minkään ratsastusseuran jäsenyyttä.

 

2. Kilpailut ovat tarkoitettu erityisesti Tarjan tallin tuntiratsastajille ensikilpailuiksi, mutta myös muut ratsastajat hevosineen ovat tervetulleita. Voit osallistua Eemelillä tai Jetterillä. Osallistujamäärästä riippuen meillä on oikeus rajoittaa osallistumisia niin, että jokainen kilpailija saa mennä vain yhden radan.

 

3. Ilmoittautumiset on hoidettava Helenalle viimeistään 27. päivä sähköpostilla (emppufani@hotmail.com) tai puhelimella (040 51 766 73).

 

4. Jos kilpailet tallin hevosilla, lähtömaksu on 5 €/luokka. Omalla hevosella maksu on 3 €/luokka. Hintaan sisältyy oikeus puffetin herkkuihin. Muilta vaaditaan 2 € maksu puffetin antimista nautiskeluun.

 

5. Palkintoina ovat luokkien parhaille ruusukkeet ja kaikille kilpailijoille mainetta ja kunniaa!

 

6. Kilpailut ratsastetaan 20 x 40 metrin hiekkakentällä. Verryttelyt tapahtuvat kentällä pienissä ryhmissä.

 

7. Kilpailuasuksi riittävät siisti ratsastusasu, turvakypärä ja ratsastukseen soveltuvat jalkineet.

Kami on täällä taas!

Posted by Emppufani on June 15, 2011 at 9:19 AM Comments comments (1)

Lämminverinen ruuna Kami saapui maanantaina 13. kesäkuuta Tarjan tallille jo toisen kerrran. Aikaisemmin poika oli meillä viime kesänä, kun Marika otti sen ylläpitoon, ja sama juttu on myös tänä kesänä.

Kami on muuten hyvässä kunnossa talven levon jäljiltä, jos ei oteta lukuun kavioita. Onneksi kengittäjä hoitaa ne kuntoon tällä viikolla, ja eläinlääkäri käy raspaamassa  hampaatkin pian.

Ratsun asiat näyttävät olevan hyvin muistissa, ja Marika voi jatkaa työskentelyä lähes suoraan siitä, mihin viime kesänä jäätiin. Jetteri suhtautuu vielä vihamielisesti entiseen kaveriinsa, joten heppakolmikkoa ei voi vielä laittaa samalle laitumelle.

Puolitoista tuhatta kävijää

Posted by Emppufani on June 5, 2011 at 3:50 PM Comments comments (1)

Sivuston kävijämäärä rikkoi 1500 vierailijan rajan kesäkuun alussa. Kiitokset kaikille kävijöille!

Jetteri debytoi koulukilpailuissa

Posted by Emppufani on May 7, 2011 at 3:45 PM Comments comments (1)

Kuvat: Emma Ahonen

Jetteri ja Helena kilpailivat lauantaina 7.5. Nerkoon ratsutallilla seuratason kouluratsastuskisoissa, molemmat ensimmäistä kertaansa. HeC:n rata meni läpi mukavasti, vaikka hätäillen: ratsukko sai 57,19 % pisteistä. HeB:n rataa ei ollut alunperin tarkoitus mennä ollenkaan, mutta tallin ratsastuksenopettaja puhui Helena ympäri. Koulurata alkoi huonosti, Helena unohti radan tyystin. Loppurata meni keskittyen, mutta prosenteiksi tuli vain 54, 31.


Jetteriä jännitti kovasti kisapaikalla, ja sillä meni maha ihan sekaisin. Suklaapoika teki kuitenkin parhaansa heikoista hermoistaan välittämättä. Ihan mukava suoritus kokonaisuudessaan, ottaen huomioon että kyseessä on ensimmäinen kerta! Ruusukkeita ei tulut, mutta kokemusta kyllä. Mukana reissussa oli Helenan kaksi ystävää hevosenhoitajina ja kameramiehinä. Kiitos heille!


Radat:

HeC: www.ratsastus.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ratsastajainliitto/embeds/ratsastajainliittowwwstructure/13860_harrasteluokan_kouluohjelma_2009_helppoc.pdf


HeB: www.ratsastus.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ratsastajainliitto/embeds/ratsastajainliittowwwstructure/13817_helppo_b3_2009.pdf

Sivujen p?ivityst?

Posted by Emppufani on April 30, 2011 at 4:45 PM Comments comments (0)

Uusia kuvia Galleriassa, vihdoin ja viimein. :)

Satulakauppoja

Posted by Emppufani on April 29, 2011 at 2:20 PM Comments comments (0)

Jetterille saatiin viimein hankittua uusi, hyvin sopiva Stübbenin koulusatula vanhan, epäsopivaksi käyneen tilalle. Ilman satulaakaan ei tarvitse enää ratsastella niin paljon ja kipeyttää takamustaan!

Kouluvalmennuksessa 25.4.

Posted by Emppufani on April 25, 2011 at 11:51 PM Comments comments (0)

Helena ja Jetteri kävivät valmentautumassa Nerkoon ratsutallilla Päivi Kinnusen valmennuksessa maanantaina, ensimmäistä kertaa elämässään. Lähtö oli keskipäivän jälkeen. Reilun 30 km matka sujui hyvin, vaikka Jetteriä jännittikin vähän. Paikan päällä se hirnui kuuluvasti, useammankin kerran.


Valmennuksessa kolmen muun ratsukon kanssa tuli ratsastettua ensin raviympyrällä, hevosia asettaen. Ravi meni helposti kituuttelevaksi, Jetteri ravata nyhjötti paikallaan eikä takaosa työskennellyt tarpeeksi. Ravin pituutta piti lisätä paljon, mutta silloin Jetteripoika ei pyöristynyt tarpeeksi, mitä se ei tehnyt myöskään "paikallaan ravatessaan". Paken mukaan takaosa pitää kuitenkin aktivoida ensin, ja sitten pytää pyöristymistä. Jetteriä pitää ratsastaa pidempään muotoon.


Myöhemmin käynnissä hevosten takaosaa väistätettiin ulos ympyrältä ja tehtiin pohkeenväistöä keskihalkaisijalla. Myös laukkaa säädettiin, Pake kehui Jetterin laukka-askelta hienoksi. Helenan istunnasta tuli sanottua ainakin sen verran, että hän on vino oikealle: painoa enemmän vasemmalle. Pohkeenväistö oli vähän säätämistä, mutta suunnilleen oikein ratsukko meni.


Valmennus oli mukavan tehokas, ja töitä tuli tehtyä. Suklaapoikakin tuli kunnolla hikeen. Ratsukko oppi uutta ja ratkaisuja löytyi ongelmiin.


Jetterin kasvattajaakin tuli tavattua, joka tuli katsomaan Jetteriä. Hän kertoi Jetterin varsavuosista ja näytti kuvia pikku-Jetteristä.


Rss_feed